PAPP CSILLA – Sújtásékszer készítő

Az algyői Papp Csilla 2011 januárjában kezdett gyöngyfűzéssel foglalkozni, nem sokkal később pedig a gyöngyhímzést is kipróbálta – azonban egyik technikát sem érezte igazán magáénak. Kisvártatva felfedezte a sújtásékszereket és első látásra beléjük szeretett. Azonnal kutatni kezdett, ám nem sok információt talált erről a technikáról, így a korábban a gyöngyfűzésben és a hímzésben szerzett tapasztalatira építve kísérletezte ki a különböző lépéseket, fogásokat.
Már néhány ékszer elkészítése után felkérte egy amerikai cég, hogy képviselje egy kiállításon, Angliában. Ezt követően egy ausztrál magazin kereste meg, először, hogy interjút készítsen vele, később több alkalommal publikált is lapban. Tanfolyamokat tartott Anglia-szerte, ékszermintája jelent meg angol újságokban. Felkérést kapott Londonból, hogy oktasson a Bead and Jewellery Magazine (Gyöngy és Ékszer Magazin) által szervezett Big Bead Shown, illetve meghívták a birminghami Jewellery Chanel csatornához is, hogy mutassa be a sújtásékszer-készítés csínját-bínját.
Ékszerei iránt egyre nő az érdeklődés, mind több országból keresik alkotásait az Egyesület Államoktól Japánon, Hollandián és Franciaországon keresztül egészen Ausztráliáig. A közelmúltban egy amerikai kiadó kérte fel arra, hogy könyvben írja le a sújtásékszer technika mesterfogásait, így készült el első kötete, amely 2016. február 1-jén jelent meg Európa számos országában, az Egyesület Államokban, Ausztráliában és Japánban.